Coneixes tots els diferents tipus d’arròs?

32 visites

Per: Bruno Rosés, Guillem Martínez, Guillem Piferrer i Paula Ortí

L’arròs el van portar els àrabs a Espanya al segle VIII. i actualment és el segon cereal més cultivat en tot el món. Més de 3.000 milions de persones el consumeixen habitualment.

El seu cultiu es va iniciar a Àsia, en concret, entre l’Índia i la Xina fa uns 7.000 anys i després va passar per Tailàndia fa uns 5.000 anys. Més tard es va expandir a Vietnam, Camboya, Corea i Japó. De l’Índia va passar a occident i en el segle IV es va introduir a Egipte.

Destacar també que el seu gra és un dels principals aliments de la humanitat. El nom científic de l’arròs és Oryza sativa.

Tipus d’arròs:

BASMATI

És un arròs molt aromàtic conreat a les valls de l’Himàlaia. Destaca per la seva excepcional blancor i l’especial aroma a nous. Aquest és perfecte per a amanides, per a barrejar amb altres arrossos, com a acompanyament de plats de curri o plats orientals i exòtics en general.

Arròs Basmati

GESSAMÍ

És un arròs cultivat principalment a Tailandia. Similar al Basmati pel que fa a la seva potència aromàtica però conté més quantitat de midó i per tant tendeix a quedar una mica més enganxat un cop cuit.

Arròs Gessamí

VIALONE NANO

Molt popular a la regió del Vèneto (Itàlia), de gra molt rodó, allibera relativament poc midó. El seu origen és espanyol, concretament de la varietat Badia.

Arròs vialone nano

NEGRE O VENERE

És un arròs que a la Xina sempre va estar reservat al consum de l’emperador i la cort. Es va batejar com a arròs del Venere en honor de Venus, la deessa de l’amor per la seva pell de color banús i el seu perfum particular.

Arròs negre o venere

AFRICÀ

Es va començar a cultivar fa entre 2.000 i 3.000 anys al Delta del Níger, a l’actual Malí. S’ha creuat amb l’arròs Asiàtic.

Arròs africà

L’arròs és un aliment únic per les seves excel·lents propietats, entre les quals podem destacar el seu alt valor nutritiu i la seva capacitat de protecció davant l’aparició de malalties. És tan versàtil que les formes de gaudir d’aquest cereal són gairebé infinites.

close

El més recent

Volem un circ amb animals?

Per: Chloe Reina i David Muñoz Elefants, lleons, tigres, rinoceronts, zebres, ximpanzés, cocodrils, pitons, dromedaris, ossos…