Què és el Consell d’Infants de Vilassar de Dalt?

30 visites

Per: Pep Cortacans, Ariadna Del Arco, Laura Masot i Blanca Roura.

El Consell Municipal d’Infants és un grup en el qual hi participen infants de 9 a 12 anys. El seu objectiu és recollir les opinions, propostes i idees dels infants del poble per tal de fer-les arribar a l’Ajuntament. El Consell d’Infants es va dissenyar perquè els menors es sentin part de la comunitat, i també, amb la finalitat que puguin desenvolupar la seva capacitat crítica i que facin sentir la seva veu.

El Consell d’Infants de Vilassar de Dalt es va crear el setembre de l’any 2013. Els dos primers anys va ser impulsat des de la regidoria d’Educació i des del curs 2015-2016 des de la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut.

Propostes del Consell d’infants de Vilassar de Dalt, al cap dels anys:

  • 2016: Tirolina de Can Rafart
  • 2017: Bici Vila Alan, recolzament a l’Alan que tenia un càncer.
  • 2018: Gimcana saludable.
  • 2019: Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reciclar i tenir cura del medi ambient. Participació a la campanya del “Let’s clean up!”
  • 2020: Anul·lat per la pandèmia del COVID 19.
  • 2021: Cartells de sensibilització que recordin a les persones per a una bona convivència.

Actualment formen part d’aquest Consell d’Infants de Vilassar de Dalt dos alumnes per aula de 5è i 6è de primària de les Escoles: La Immaculada, Francesc Macià i IE Sant Jordi. Els representants son elegits entre els companys/es de la mateixa classe a partir d’una votació.

close

El més recent

Volem un circ amb animals?

Per: Chloe Reina i David Muñoz Elefants, lleons, tigres, rinoceronts, zebres, ximpanzés, cocodrils, pitons, dromedaris, ossos…