Endinsats al món de l’escriptura

Firmat per Daniela, David i Xavi

Marc Torrella és un escriptor català de Cabrils (Maresme). Va endinsar-se en aquest món ben recentment, fa un parell d’anys, i les tres novel·les que ha escrit han tingut una bona acollida per als lectors.

Quan vas començar a escriure?
Doncs el novembre del 2020.

Què et va inspirar a escriure llibres i qui?
Em va inspirar a escriure llibres… el fet de jo ser l’autor de llibres de creixement personal, i qui em va inspirar doncs… un escriptor de llibres d’aquesta tipologia.

Quants llibres has fet?
He fet tres llibres.

Quin és el llibre que més t’ha agradat fer?

En tinc tres, un es diu “Estás obligado a leerlo”, l’altre es diu “Estás obligado a tener éxito” i l’altre es diu “Conviértete en tu mejor versión”. Em va agradar més escriure… potser el tercer perquè ja tenia una dinàmica i és el que vaig escriure amb més fluïdesa.

De petit t’agradava escriure?
Sí, de petit m’agradava la llengua i m’agradava el tema de fer redaccions a l’escola. Aquests tipus de deures m’agradaven més que no pas altres deures o altres assignatures.

Quins són els significats dels teus llibres?
El significat de tots és arribar a ser millor nosaltres mateixos, arribar a aconseguir allò que desitgem i viure una vida més satisfactòria.

Et va costar molt escriure els llibres?
Home, sí, em va costar moltes hores, molta dedicació i molts dies.

Quin és el llibre que et va costar més escriure?
Els tres van costar, però potser el primer perquè és quan vaig trencar el gel i era el meu primer llibre.

Quin és el llibre que vas trigar més?
També el primer és el més llarg, és el que més pàgines té. Tots tres m’han costat molta dedicació i molt d’esforç, però sobretot el primer per la poca experiència que tenia.

Què és el que més t’ha agradat d’escriure llibres?
El que més m’ha agradat d’escriure llibres és la sensació que estàs fent una cosa diferent de la que habitualment feia. A més són uns llibres per ajudar els altres.

Quin temps li dediques a escriure?
Doncs mira, per escriure aquests llibres escrivia unes 4 o 5 hores cada dia. Hi havia dies que em llevava a les 6 del matí, escrivia 1 hora i mitja abans d’anar a la feina. Al migdia, al
descans, a l’hora de dinar i quan sortia de la feina escrivia una o dues hores. Després a la tarda o a la nit també. A la tarda potser anava a la biblioteca a escriure i a la nit abans d’anar a dormir, en total eren 4 o 5 hores en el dia.

Si no escrivissis llibres, què t’agradaria fer?
Jo tinc una altra feina que és la d’una empresa familiar del món de l’alimentació de serveis. Allà estic content amb la feina que faig.

Si ets català per què escrius els llibres en castellà?
Doncs perquè d’aquesta manera pots arribar a molta més gent, la gent que és catalana l’entén perfectament. No obstant si escrius en català hi ha moltíssima més gent que no podria entendre els llibres.

Ara mateix estàs escrivint un llibre?
No, ara mateix no tinc la idea de fer un altre llibre.